Gå ner i vikt

Vill du gå ner i vikt enkelt och hälsosamt? Det finns mängder av olika tillvägagångssätt då man vill gå ner i vikt. Man läser så gott som varje dag i tidningarna om hur man på bästa och snabbaste sätt går ner i vikt. Olika trender inom viktminskning och dieter kommer och går och editing dissertation ibland kan dessa även vara rätt så motsägelsefulla.

Jag tror att sunt förnuft och motivation ger de bästa resultaten då man vill gå ner i vikt. Tyvärr finns det ingen genväg då det kommer till att gå ner i vikt och sedan behålla målvikten livet ut. Snabba svältdieter är inget man skall satsa på om man vill uppnå en hälsosammare livstil på sikt. Ihållighet och motivation är nyckelorden i att gå ner i vikt. Det är viktigt att man har en jämn viktnedgång och helst inte gå ner mer än 1-1 ½ kilo per vecka, för att undvika risken att sedan gå upp kilona snabbt igen efter dieten.

Att gå ner i vikt är egentligen ingen komplicerad formel, det handlar helt enkelt, enbart om att göra av med mer energi än vad man få i sig per dag. Dock är det viktigt att komma ihåg att inte svälta sig själv eller överträna, för då rubbas kroppens ämnesomsättning och ger negativa resultat, snarare än positiva.

För att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt är det ghostwriter münchen viktigt att få i sig en nyttig kost samt att röra på sig. Ja, jag vet, det är ingen värdsnyhet och ja, det kräver en hel del jobb samt motivation och ihållighet men då du äntligen har nått ditt mål, är det verkligen värt alla ansträngningar. En klok person sade till mig en gång att ”Rom byggdes inte på en dag, så då kommer man inte lyckas med att riva ner Rom på en dag heller” och precis så är det med att gå ner i vikt också. Övervikt byggs ofta upp under en lång tidsperiod och då är det bara logiskt att det även kommer att ta tid att jobba bort övervikten. Eftersom vi alla är unika individer och gillar att utföra saker och ting på olika sätt så är det även viktigt att man hittar sitt egna sätt på hur man vill gå ner i vikt.

För att nå en hälsosam livsstil och gå ner i vikt så behöver man anpassa kost och träning i enlighet med vad man själv tycker att känns bra. För även om man når sitt mål så kommer man fortsättningsvis att behöva underhålla vikten och fortsätta med den nya livsstilen varje dag i framtiden och trivas med den. Några alternativ om hur du kan lägga upp din kost för att gå ner i vikt på ett hållbart sätt.

Ett bevisat bra sätt är att dra ner på de snabba kolhydraterna, undvik så gott det går, vitt bröd, vit pasta, vitt ris, potatis samt andra produkter och drycker som innehåller mycket socker. Tränar du mycket gör det susen för muskeluppbyggnaden att öka på proteinmängden, som exempelvis ägg i olika former, fisk och kyckling. Komplettera kosten med en massa grönsaker och då skall det helst vara grönsaker som växer ovan markytan, eftersom grönsaker som växer under markytan innehåller mer snabba kolhydrater. Känner du att detta är ett bra tillvägagångssätt och vill satsa mer på att lämna bort de snabba kolhydraterna så är det även bra att undvika frukter, för det finns en hel del naturligt fruktos i frukter. Bär i måttliga mängder är ett bra alternativ till frukterna för att få i sig de viktiga vitaminerna och antioxidanterna.

Känner man att detta blir för jobbigt och att man vill bi behålla sin vanliga kost så går även det bra. Kom bara ihåg att äta mindre portioner och oftare så att blodsocker nivån inte faller för lågt. Det är även viktigt att äta ofta för att ämnesomsättningen skall hållas på en bra nivå och därmed hålla igång fettförbränningen hela dagen. Oavsett viken typ av diet och kost man väljer så är det viktigt att dricka mycket vatten. Många är ovetande eller glömmer bort att det gömmer sig en mängd kalorier och ofta även snabba kolhydrater i de flesta dryckerna. Om man vill gå ner i vikt är det bra att hålla sig till vatten för att vara på den säkra sidan.

Dessa kost/dietalternativ är bara två av många tillvägagångssätt för att gå ner i vikt. Som jag tidigare nämnde är det viktigt att hitta en egen, fungerande kostplan, att följa och trivas med. Samma princip gäller även då det kommer till träning och motion. Hitta en träningsform eller motionsform som du verkligen gillar. Om man ger sig in på någonting man egentligen inte gillar så kommer man troligtvis tappa motivationen efter ett tag. Träning behöver inte betyda timmar på gymmet bland en massa löpband och vikter. Gillar du att ta promenader ute i naturen så fungerar det minst lika bra.

Regelbunden träning är det viktigaste och efter ett tag så vill man inte ens vara utan den, jag lovar. Vardagsmotion spelar större roll än vad man tror så passa på att vardagsmotionera så ofta som möjligt. Träning är alltid trevligare om man har sällskap. Försök få någon vän eller familjemedlem med dig i din nya sundare livsstil. Motivationen ökar avsevärt om man har någon att dela ansträngningarna och medgångarna med. Alla som försöker gå ner i vikt stöter förr eller senare på motgångar och tappar motivation för en stund. Då är det viktigt att ha någon vid sin sida som kan ”peppa” en och öka motivationen igen. Ge inte upp!

Även om det känns som att ingenting händer och allt känns bara tungt så är det viktigt att inte ge upp. Resultaten kommer även om det känns trögt ibland. Händer det att du ”fuskar” någon dag så är inte det heller någon katastrof eller orsak för att lägga av. Tvärtom, då är det bara att ta i med nya tag igen och fortsätta mot ett nytt, härligt och hälsosammare liv. Stort lycka till!